x
گروه مهاجرتی توریستی سرمایه گذاری مترجمی بازرگانی ام /زد
  • محله کارسیاکا خیبان قبرس شماره:57 طبقه دوم و سوم منطقه آلتین اردو استان اردو کشور ترکیه
  • İNFO@MZMOHAJERAT.COM
  • 8 صبح الی 19 بعد از طهر

به روز رسانی :گروه ام /زد شرکت مهران با ثبت رسمی در کشور ترکیه و مجوز فعالیتی 9797 وزارتخانه مربوطه مجوز ما

ویزای ترکیه: انواع،شرایط،قیمت یا هزینه ویزا ترکیه برای ایرانیان و اتباع افغان

 

در این مقاله قصد داریم درباره انواع ویزای ترکیه و نحوه اخذ ویزای ترکیه برای ایرانیان و اتباع افغان  صحبت کنیم. شاید اولین سوالی که برای شما پیش بیاید این است که آیا سفر به ترکیه ویزا میخواهد ؟ به همین دلیل در ابتدا به همین موضوع خواهیم پرداخت و درباره نیاز یا عدم نیاز ویزا ترکیه برای ایرانیان بحث خواهیم کرد.

در ادامه به معرفی انواع ویزای ترکیه ، همچون ویزای توریستی ترکیه ، ویزای تجاری ترکیه ، ویزای تحصیلی ترکیه ، ویزای کاری ترکیه و ویزای اقامت ترکیه خواهیم پرداخت. در هر یک از بخش‌ها نیز امکان دریافت ویزای ترکیه برای ایرانیان ، شرایط گرفتن ویزای ترکیه و قیمت یا هزینه ویزای ترکیه را برای هر نوع از این ویزاها مورد بررسی کامل قرار خواهیم داد. در پایان نیز به تعدادی از سوالات متداول درباره ویزای ترکیه همچون فرم درخواست ویزای ترکیه ، دعوت‌نامه ترکیه و شرایط عکس ویزای ترکیه پاسخ خواهیم داد.

گروه ام زد مهران در ترکیه با داشتن شرکت درترکیه، متخصص اموری همچون مهاجرت به ترکیه ، اخذ پذیرش تحصیلی در ترکیه (در همه رشته ها و به صورت تضمینی)، اخذ انواع ویزای ترکیه ، ثبت شرکت در ترکیه و خرید ملک در ترکیه است. چنانچه در این زمینه‌ها احتیاج به مشاوره و یا کمک ما داشتید، می‌توانید با شماره 00905379919344-00905441059344  تماس حاصل فرمایید.

 

ترکیه ویزا میخواهد ؟

سوال بسیاری از ایرانیانی که قصد سفر به ترکیه را دارند یا آنکه قبلا تجربه سفر به ترکیه را داشته‌اند، این است که مگر سفر به ترکیه ویزا میخواهد ؟ اگر بخواهیم جواب این سوال را به صورت خلاصه بدهیم باید بگوییم که سفر به ترکیه برای تعدادی از کشورها بدون داشتن ویزا امکان‌پذیر است.

خوشبختانه ایران نیز جز این کشورهاست و ایرانیان نیز می‌توانند بدون داشتن ویزا به ترکیه سفر کنند. بنابراین تحت شرایط خاصی گرفتن ویزای ترکیه برای ایرانیان اجباری نیست.

ایرانیان می‌توانند بدون داشتن ویزا و فقط با داشتن پاسپورت معتبری که حداقل 6 ماه از تاریخ اعتبار آن باقی مانده است، به کشور ترکیه سفر کنند و به مدت 90 روز ( حدود سه ماه ) در این کشور اقامت داشته باشند.

اما در مورد اتباع افغان برای سفر به کشور ترکیه موضوع متفاوت بوده و نیازمند اخذ یک نوع از انواع ویزاها میباشند

گروه مهران مهاجرت و سرمایه گذاری به کشور ترکیه و امور تحصیل در کشور ترکیه امورات تحقیقاتی و بر گذاری نمایشگاه بین المللی و اخذ ویزای کشورهای امریکایی و کنادا و اروپا خرید و فروش ملک
گروه مهران مهاجرت و سرمایه گذاری به کشور ترکیه و امور تحصیل در کشور ترکیه امورات تحقیقاتی و بر گذاری نمایشگاه بین المللی و اخذ ویزای کشورهای امریکایی و کنادا و اروپا خرید و فروش ملک

البته این سفر بدون ویزا، فقط باید با هدف توریستی و گردشگری باشد؛ به این معنا که ایرانیان بدون داشتن ویزای مخصوص، اجازه کار، تحصیل و اقامت طولانی در کشور ترکیه را ندارند. در واقع فقط داشتن ویزای توریستی ترکیه برای ایرانیان اجباری نیست و در صورتی که نیاز به تحصیل، کار و یا اقامت طولانی در ترکیه دارید، باید حتما ویزای مخصوص به آن را دریافت نمایید.

بنابراین در جواب سوال ترکیه ویزا میخواهد باید گفت که در صورت سفر توریستی به کشور ترکیه و اقامت کمتر از 90 روز در این کشور، احتیاجی به گرفتن ویزا ترکیه برای ایرانیان نخواهد بود، اما برای سایر مقاصد مهاجرتی و سفر به ترکیه، حتی ایرانیان نیز  به مانند اتباع افغان به اخذ ویزاهای گوناگون ترکیه همچون ویزای تحصیلی ترکیه، ویزای کار ترکیه و ویزای اقامت ترکیه نیاز خواهند داشت.

 

انواع ویزای ترکیه

ویزا ترکیه را می‌توان با توجه به نوع کاربرد آن به 5 دسته کلی تقسیم کرد که در این بخش قصد داریم ضمن معرفی هر دسته و ویزا‌های زیرمجموعه آن، شرایط گرفتن ویزای ترکیه و هزینه گرفتن ویزا ترکیه برای هر دسته را نیز به صورت جداگانه مورد بررسی کامل قرار دهیم.

ویزای توریستی / تجاری ترکیه

 

ایران و ترکیه دو همسایه با روابطی عمیق، دوستانه و قدیمی هستند و به دنباله همین روابط قدیمی و عمیق، شهروندان دو کشور برای ورود به خاک یکدیگر احتیاج به اخذ ویزای توریستی ندارند و فقط با داشتن پاسپورت معتبری که 6 ماه از زمان اعتبار آن باقی مانده باشد، می‌توانند به مدت 90 روز ( حدود سه ماه ) در کشور یکدیگر، اقامت کوتاه مدت و با اهداف توریستی داشته باشند.

بنابراین ایرانیان نیازی به دریافت ویزای توریستی ترکیه و تشکیل پرونده برای آن ندارند و به همین علت ایرانیان نیازی به هزینه برای ویزای توریستی ترکیه ندارند. طبق معاهدات بین المللی شهروندان کشورهای دیگری همچون آلمان، بلژیک، فرانسه، گرجستان، هلند، اسپانیا، سوییس، ایتالیا، قسمت ترکی قبرس، لوکزامبورگ، لیختنشتاین، مالت، پرتغال، اوکراین و یونان نیز نیازی برای دریافت ویزای توریستی ترکیه ندارند و شهروندان این کشورها حتی می‌توانند با کارت شناسایی کشور خود نیز به ترکیه سفر کنند. (این امکان برای کشور ایران وجود ندارد و فرد ایرانی برای سفر به ترکیه حتما باید پاسپورت خود را به همراه داشته باشد. )

شرایط دریافت ویزای تجاری ترکیه نیز شبیه به ویزای توریستی است و در دسته ویزاهای توریستی / تجاری طبقه‌بندی می‌شود. ویزای تجاری برای مسافرانی است که به طور موقت و برای حضور در جلسات، کنفرانس‌ها و انجام سخنرانی وارد ترکیه می‌شوند. تمام شرایط آن برای ایرانیان همانند ویزای توریستی است.

ویزای تحصیلی ترکیه

 

کشور ترکیه در سال‌های اخیر بر روی سیستم بهداشت و درمان خود سرمایه‌گذاری‌های زیادی را انجام داده است، به همین دلیل تحصیل در رشته‌های پزشکی در این کشور محبوبیت زیادی پیدا کرده است. همچنین این کشور دارای بهترین دانشگاه‌ها در زمینه مد و فشن می‌باشد. بنابراین با توجه به افزایش متقاضیان تحصیل در مدارس و یا دانشگاه‌های ترکیه، عده زیادی تمایل دارند تا از نحوه اخذ ویزای تحصیلی ترکیه مطلع شوند.

تحصیل در ترکیه

مزایای تحصیل در ترکیه نسبت به تحصیل در سایر کشورهای خارجی به حدی زیادی است که در سال‌های اخیر تحصیل در ترکیه، محبوبیت بسیار زیادی میان ایرانیان پیدا کرده است. بر طبق آماری که یونسکو اخیرا منتشر کرده است، 50 هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور تحصیل می‌کنند. از بین مقاصد تحصیلی ایرانیان، آمریکا با 11 هزار و 455 بیشترین محبوبیت را میان دانشجویان خارجی دارد و بعد از آن کشور ترکیه با 5 هزار و 661 دانشجو در رتبه دوم قرار دارد.

آمار ایرانیان مشغول تحصیل در ترکیه هر سال افزایش می‌یابد و با توجه به روند موجود، پیش‌بینی می‌شود آمار دانشجوهای ایرانی دانشگاه‌های ترکیه در سال‌های بعد افزایش بیشتری پیدا کند. اما دلیل این محبوبیت چیست؟ مزایای تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورهای خارجی چیست که سالانه تعداد زیادی دانشجوی ایران آن را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب می‌کنند؟ در بخش بعدی پاسخ تمام این سوالات را خواهیم داد.

 مزایای تحصیل در ترکیه

عوامل متعددی وجود دارد که باعث محبوبیت تحصیل در ترکیه می‌شود. در این قسمت قصد داریم به بررسی کامل مزایای تحصیل در ترکیه و توضیح آن‌ها بپردازیم. از جمله مزایای تحصیل در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پذیرش آسان در پزشکی و رشته‌های مهندسی پرطرفدار

سختی کنکور و ظرفیت پایین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و داروسازی باعث شده است که تحصیل در این رشته‌ها به آرزوی دانش آموزان ایرانی تبدیل شود. برخی از دانش آموزان هزینه‌های بسیار زیادی را برای کلاس‌های کنکور خرج می‌کنند و باز هم نمی‌توانند در رشته‌های پزشکی و یا رشته‌های مهندسی پرتقاضا قبول شوند.

یکی از عوامل محبوبیت تحصیل در ترکیه، اخذ پذیرش بسیار آسان در رشته‌های پزشکی است. برای تحصیل پزشکی در ترکیه اصلا نیازی به پشت سر گذاشتن آزمون‌های سخت وجود ندارد و با آزمون‌های آسان امکان تحصیل پزشکی در ترکیه وجود دارد.

هزینه ارزان تحصیل در ترکیه

ارزش پایین پول ترکیه نسبت به پول اروپا و آمریکا باعث شده است که هزینه تحصیل در ترکیه بسیار ارزان باشد. دانشگاه های ترکیه ارزان ترین شهریه را نسبت به دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی دارند و همین یکی از عامل‌های مهم برای تحصیل در ترکیه است. در ادامه مقاله بیشتر در مورد هزینه تحصیل در ترکیه صحبت خواهیم کرد.

مدارک معتبر دانشگاه های ترکیه

تقریبا تمام کشورهای اروپایی مدارک دانشگاه های ترکیه را قبول دارند. وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران نیز مدرک برخی از دانشگاه‌های ترکیه را قبول دارند. بنابراین می‌توان گفت که مدارک دانشگاه‌های ترکیه بسیار معتبر است و می‌توان از این مدارک برای کار در ترکیه و سایر کشورها استفاده کرد.

عدم وجود شرط سنی و مشکل گپ تحصیلی

هیچ شرایط سنی برای تحصیل در ترکیه وجود ندارد. وجود گپ تحصیلی مشکل بسیار بزرگی برای تحصیل در اکثر کشورهای خارجی است، اما وجود گپ تحصیلی هیچ مانعی برای تحصیل در ترکیه ایجاد نمی‌کند. هر سنی که داشته باشید و هر قدر که در رزومه شما گپ وجود داشته باشد، باز هم راهی برای تحصیل در ترکیه وجود دارد.

امکان کار حین تحصیل در ترکیه

در هنگام تحصیل در ترکیه اجازه دارید تا 20 ساعت در هفته کار کنید. کار حین تحصیل در ترکیه باعث می‌شود که قسمتی از هزینه تحصیل در ترکیه جبران شود و همچنین بیشتر با زبان و فرهنگ مردم ترکیه آشنا شوید. پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه‌های ترکیه هم امکان کار در ترکیه وجود دارد. به طور مثال کسانی که از دانشگاه‌های پزشکی ترکیه فارغ التحصیل می‌شوند، می‌توانند به عنوان پزشک در ترکیه مشغول کار شوند و کار مناسب برای آن‌ها وجود دارد.

عدم نیاز به اخذ ویزا و نزدیکی به ایران

ترکیه همسایه شمال غربی ایران است و به همین دلیل سفر به این کشور بسیار راحت است. بنابراین دانشجویانی که در ترکیه مشغول به تحصیل هستند، بیشتر از سایر دانشجویان خارجی می‌توانند به ایران آمده و خانواده خود را ببینند. همین موضوع باعث می‌شود که سختی کمتری برای تحصیل در خارج از کشور داشته باشند و کمتر دلتنگ خانواده خود شاز جمله عواملی که باعث آسان بودن سفر به ترکیه می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایرانی‌ها برای سفر به ترکیه فقط به پاسپورت نیاز دارند و نیازی به اخذ ویزا ندارند.
  • پیدا کردن بلیط هواپیما برای سفر بسیار آسان است. تقریبا هر روز پروازهایی برای رفتن به ترکیه یا برگشت به ایران وجود دارد.
  • ارزش پول ترکیه و ایران نزدیک است، به همین دلیل هزینه سفر به ترکیه ارزان‌تر از سفر به سایر کشورهاست.

امکان دریافت بورس تحصیلی

اگر دانشجوی موفقی باشید و معدل تحصیلی شما بالا باشد، می‌توانید از بورس‌های تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه هم استفاده کنید. با دریافت بورس تحصیلی حتی امکان تحصیل رایگان پزشکی در ترکیه را نیز خواهید داشت. البته گفتنی است که دریافت بورس‌های تحصیلی در رشته‌های پزشکی ترکیه، به آسانی امکان‌پذیر نیست و باید حتما دانشجوی بسیار موفقی باشید.

انواع ویزای تحصیلی ترکیه

ویزاهای تحصیلی ترکیه به منظور اهداف آموزشی گوناگونی صادر می‌شوند که شامل موارد زیر است:

  • ویزای کارآموزی
  • کارآموزی آراسموس
  • کارآموزی AISEC
  • دوره‌های آموزشی زبان ترکی
  • دوره‌های آموزشی متفرقه
  • تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های ترکیه
  • تحصیل در جمهوری ترکی قبرس شمالی

مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

به منظور گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید :

1.       دریافت پذیرش در یک موسسه آموزشی معتبر

اولین قدم در فرآیند اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، اخذ پذیرش در یک مدرسه، دانشگاه، کلاس زبان و یا موسسه آموزشی معتبر در ترکیه است. پس از آنکه توانستید از عهده شرایط موسسات آموزشی برآیید، آن موسسه به شما نامه و تاییدیه‌ای می‌دهد که آن را برای مراحل بعدی دریافت ویزا نیاز خواهید داشت.

2.       دریافت وقت ملاقات از کنسولگری محلی ترکیه

 

به منظور تشکیل پرونده برای ویزای تحصیلی باید به صورت حضوری به سفارت یا کنسولگری‌های ترکیه در کشورتان مراجعه نمایید. سفارت ترکیه در تهران است و این کشور همچنین کنسول‌گری‌هایی نیز در مشهد، تبریز و ارومیه دارد. شما می‌توانید به صورت آنلاین از نزدیک‌ترین کنسول‌گری ترکیه وقت ملاقات دریافت کنید.

  1. ارائه مدارک مورد نیاز و تکمیل پرونده ویزای تحصیلی

شما باید هنگام مراجعه به کنسول‌گری ترکیه، تمام مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی را به همراه باشید. پس از پر کردن فرم‌های مورد نیاز و ارائه مدارک، پرونده برای بررسی و تایید وارد پروسه اداری خواهد شد.

  1. انتظار برای بررسی پرونده و تعیین وضعیت ویزا

معمولا فرآیند رسیدگی به پرونده ویزای تحصیلی شما، 3 تا 15 روز به طول می‌انجامد و شما می‌توانید فرآیند رسیدگی به پرونده خود را از طریق وبسایت کنسولگری ترکیه رهگیری کنید. پس از این مدت نتیجه نهایی اعلام خواهد شد و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، برای شما ویزای تحصیلی صادر خواهد شد.

  1. دریافت مجوز اقامت موقت پس از اخذ ویزا و ورود به ترکیه

 

زمانی که به وسیله ویزای تحصیلی وارد ترکیه شدید، باید حداکثر در مدت 30 روز در شعبه‌های خارجی دپارتمان پلیس محلی ثبت نام کرده و درخواست مجوز اقامت موقت کنید. در صورت صدور مجوز اقامت می‌توانید به میزان یک مدت معین ( معمولا یکسال ) در کشور ترکیه اقامت داشته باشید و با داشتن ویزای تحصیلی و مجوز اقامت موقت، می‌توانید تا به صورت نامحدود به کشور ترکیه ورود و خروج داشته باشید.

نکته‌ای که باید بسیار به آن توجه کنید این است که پیش از پایان یافتن مدت اعتبار ویزا و مجوز اقامت باید آن‌ها را تمدید نمایید، چرا که در غیراینصورت، شما در معرض ریسک سکونت غیرقانونی هستید.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

به منظور دریافت ویزای تحصیلی ترکیه باید دارای شرایط و مدارک زیر باشید :

  • پاسپورت معتبر
  • داشتن بیمه مسافرتی که تمام مدت اقامت شما در ترکیه را مورد پوشش قرار دهد.
  • نامه پذیرش موسسات معتبر آموزشی ترکیه
  • گواهی پرداخت شهریه برنامه آموزشی که به دنبال آن هستید
  • گواهی تمکن مالی : شما با ویزای تحصیلی مجاز به کار تمام وقت در ترکیه نیستید، پس باید مدارکی را ارائه کنید که تضمین کند، شما به اندازه کافی تمکن مالی دارید و در طول دوران تحصیل از پس هزینه‌های زندگی خود در کشور ترکیه برمی‌آیید. به این منظور می‌توانید از مدارکی همچون گردش حساب بانکی، نامه بورسیه که نشان می‌دهد هزینه زندگی و تحصیل شما توسط یک موسسه معتبر پرداخت خواهد شد و یا ارائه یک دعوت نامه از یک شخص مقیم که تضمین می‌کند هزینه‌های زندگی و تحصیل شما در ترکیه را پرداخت خواهد نمود؛ استفاده نمایید.
  • گواهی داشتن محل سکونت : شما باید اثبات کنید که در ترکیه محلی برای اقامت خواهید داشت. می‌توانید به این منظور گواهی پذیرش در خوابگاه‌های دانشجویی ارائه کنید، می‌توانید اجاره‎‌نامه معتبر ارائه کنید و یا اینکه دعوت‌نامه‌ای از یکی دوستان و یا آشنایان خود ارائه کنید که نشان می‌دهد، در مدت تحصیل شما در ترکیه، آن‌ها در منزل خود از شما میزبانی خواهند کرد.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویزای تحصیلی ترکیه، می‌توانید مقاله اخذ ویزای تحصیلی ترکیه را بخوانید، در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی کار در حین تحصیل نیز می‌توانید مطلب کار دانشجویی در ترکیه را بخوانید.

در صورت نیاز به مشاوره‌های تخصصی در مورد تحصیل در ترکیه، می‌توانید به وسیله شماره00905441059344 ( خط ویژه ) با موسسه گروه ام زد مهران  تماس حاصل فرمایید.

هزینه گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه چقدر است ؟

 

هزینه گرفتن ویزای ترکیه (ویزای برچسبی ترکیه برای اموری مثل تحصیل، ورزش و …)، با توجه به میزان اجازه ورود متفاوت خواهد بود و به شرح زیر است :

ویزای یک بار ورود یا Single Entry  : حدود 55 یورو

ویزای دو بار ورود یا Double Entry : حدود 110 یورو

ویزای چند بار ورود یا Multiple Entry : حدود 180 یورو

هزینه صدور کارت مجوز اقامت موقت نیز 110 لیره ترک است و متقاضی باید برای ماه اول اقامت خود 25 دلار و برای هر ماه اقامت بیشتر 5 دلار کارمزد پرداخت نماید.

ویزای کاری ترکیه

 

چنانچه قصد کار در کشور ترکیه را دارید، حتما باید ویزای کاری ترکیه را اخذ کنید، کار کردن در ترکیه بدون اخذ ویزای کاری میسر نخواهد بود. قبل از آنکه برای ویزای کار ترکیه اقدام کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتما مقاله زندگی در ترکیه برای ایرانیان و مقاله بهترین شهر ترکیه برای کار و زندگی را بخوانید و با آگاهی بیشتری به منظور کار و زندگی در ترکیه اقدام نمایید.

انواع ویزای کاری ترکیه

ویزاهای کاری ترکیه در زمینه‌ها کاری و تخصصی گوناگونی صادر می‌شوند که شامل زمینه‌های زیر است:

  • با هدف استخدام / یا استخدام در شغل‌های ویژه
  • اختصاصی سخنرانان / افراد آکادمیک
  • اختصاصی ورزشکاران
  • اختصاصی هنرمندان
  • اختصاصی کارگران مناطق آزاد
  • اختصاصی خبرنگاری
  • با اهداف مونتاژ و تعمیرات

مراحل اخذ ویزای کاری ترکیه

1.       پیدا کردن کارفرمای معتبر در کشور ترکیه

اولین قدم در فرآیند اخذ ویزای کاری ترکیه، پیدا کردن شغل در ترکیه است. شما باید کارفرمای معتبری را بیابید که به کار شما احتیاج داشته باشد و بتواند مدارک لازم را برای وزارت کار و خدمات اجتماعی ترکیه (MLSS) فراهم آورد. پس از آنکه کار خود را پیدا کردید، معرفی نامه رسمی از کارفرمای خود دریافت کنید و آن را برای انجام مراحل بعدی به همراه داشته باشید.

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی کار در ترکیه و چگونگی یافتن کار در ترکیه دارید، می‌توانید مقاله کار در ترکیه و یا مقاله پردرآمدترین مشاغل ترکیه را بخوانید.

2.       دریافت وقت ملاقات از کنسولگری محلی ترکیه

به منظور تشکیل پرونده برای ویزای کاری باید به صورت حضوری به سفارت یا کنسولگری‌های ترکیه در کشورتان مراجعه نمایید. سفارت ترکیه در تهران است و این کشور همچنین کنسول‌گری‌هایی نیز در مشهد، تبریز و ارومیه دارد. شما می‌توانید به صورت آنلاین از نزدیک‌ترین کنسول‌گری ترکیه وقت ملاقات دریافت کنید.

  1. ارائه مدارک مورد نیاز و تکمیل پرونده ویزای کاری ترکیه

حداقل دو ماه قبل از عزیمت، در سفارت یا کنسولگری ترکیه برای ویزای کار اقدام کنید. در هنگام مراجعه به کنسول‌گری یا سفارت ترکیه، باید حتما پاسپورت خود، فرم تشکیل پرونده ویزا و معرفی‌نامه کارفرمای خود را به همراه داشته باشید.

کارفرمای شما نیز باید حداکثر ظرف مدت ده روز کاری از زمان تشکیل پرونده شما، مستندات و مدارک خاصی را به وزارت کار و خدمات اجتماعی ترکیه (MLSS) ارسال کند. این وزارتخانه لیست این اسناد را در وب‌سایت خود قرار می‌دهد. پس از پر کردن فرم‌های مورد نیاز و ارائه مدارک، پرونده برای بررسی و تایید وارد پروسه اداری خواهد شد.

  1. انتظار برای بررسی پرونده و تعیین وضعیت ویزا

با ارائه اسناد و فرمهای مورد نیاز، بررسی‌درخواست ویزای کاری و مجوز کار به طور همزمان آغاز می شود. این وزارتخانه پرونده شما را طی 90 روز بررسی می‌کند. هنگامی که‌درخواست شما تایید شد، هزینه‌های بررسی مجوز کار و ویزای کاری را پرداخت می کنید و برای شما ویزای کاری صادر خواهد شد.

  1. دریافت مجوز اقامت موقت پس از اخذ ویزا و ورود به ترکیه

زمانی که به وسیله ویزای کاری وارد ترکیه شدید، مانند ویزای تحصیلی باید حداکثر در مدت 30 روز در شعبه‌های خارجی دپارتمان پلیس محلی ثبت نام کرده و درخواست مجوز اقامت موقت کنید. شما بدون داشتن این سه مجوز (یعنی ویزای کار، مجوز کار و مجوز اقامت موقت) مجاز به شروع کار نیستید.

در صورت صدور مجوز اقامت می‌توانید به میزان یک مدت معین در کشور ترکیه اقامت داشته باشید و با داشتن ویزای کاری و مجوز اقامت موقت، می‌توانید تا به صورت نامحدود به کشور ترکیه ورود و خروج داشته باشید. نکته‌ای که باید بسیار به آن توجه کنید این است که پیش از پایان یافتن مدت اعتبار ویزا و مجوز اقامت باید آن‌ها را تمدید نمایید، چرا که در غیراینصورت، شما در معرض ریسک سکونت غیرقانونی هستید.

برای انجام برخی از کارها نیز نیازی به اخذ مجوز کار نیست، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه و شرایط اخذ ویزای کاری ترکیه، می‌توانید مقاله ویزای کاری ترکیه را بخوانید.

شرایط دریافت ویزای کاری ترکیه

به منظور دریافت ویزای کاری ترکیه باید دارای شرایط و مدارک زیر باشید :

  • داشتن پاسپورت معتبر
  • به همراه داشتن دو قطعه عکس (حداکثر برای شش ماه قبل باشد)
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزای کاری (در بخش بعدی همین مقاله درباره این فرم صحبت خواهیم کرد.)
  • داشتن بیمه پزشکی که اعتبارش تمام مدت اقامت شما در ترکیه را مورد پوشش قرار دهد.
  • داشتن معرفی نامه کاری یا قرارداد با یک کارفرمای معتبر در ترکیه (این مدرک باید نشان‌دهنده جایگاه کاری شما، میزان حقوق ماهیانه و مدت اعتبار قرارداد شما باشد.)
  • گواهی عدم سوپیشینه کیفری
  • به همراه داشتن مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم)
  • گواهی تامین معیشت : نهادهای ترکیه نیاز به شواهدی دارند که نشان می‌دهد شما برای مدت اقامت خود در ترکیه روزانه حداقل 50 یورو درآمد و یا توانایی مالی دارید.
  • گواهی داشتن محل سکونت : شما باید اثبات کنید که در ترکیه محلی برای اقامت خواهید داشت. می‌توانید به این منظور قرارداد اجاره خانه یا گواهی داشتن ملک در ترکیه را ارائه کنید.
  • داشتن بلیط برگشت : اگر قصد سفر به ترکیه با هواپیما را دارید، باید بلیط برگشت خود را نیز به سفارت ارائه کنید.

هزینه گرفتن ویزای کاری ترکیه چقدر است ؟

هنگامی که قصد دریافت ویزای کاری ترکیه را دارید، علاوه بر پرداخت هزینه صدور ویزای برچسبی ترکیه و پرداخت کارمزدهای مجوز اقامت موقت باید هزینه صدور مجوز کاری را نیز بپردازید. صدور ویزای برچسبی ترکیه هزینه‌ای بین 55 تا 180 یورو دارد (هزینه این ویزا به حسب تعداد اجازه ورود به کشور متفاوت است و هزینه هر نوع از آن در قسمت بالاتر یعنی ویزای تحصیلی ترکیه به طور کامل بیان شده است). هزینه صدور کارت مجوز اقامت موقت نیز 110 لیره ترک است و متقاضی باید برای ماه اول اقامت خود 25 دلار و برای هر ماه اقامت بیشتر 5 دلار کارمزد پرداخت نماید.

هزینه دریافت مجوز کار نیز بسته به مدت اعتبار آن متفاوت است که می‌توانید در جدول زیر تمام هزینه‌های مربوط به دریافت مجوز کار ترکیه را مشاهده کنید.

هزینه ( به یورو )

مدت اعتبار

نوع مجوز کار

119

حداکثر یکسال

مجوز کار موقت

238

حداکثر دو سال

مجوز کار

357

حداکثر سه سال

مجوز کار

1189

 

مجوز کار دائم

1189

 

مجوز کار دائم و مستقل

14

برای هر مجوز

هزینه اوراق بهادار

ویزای اقامت ترکیه

اگر می‌خواهید نسبت به دوره معافیت ویزا (90 روز) یا ویزای توریستی به مدت طولانی‌تر در ترکیه بمانید، احتیاج به درخواست ویزای اقامت دارید. درخواست مورد نیاز به سفارت یا کنسولگری ترکیه را حداقل 2 ماه قبل از سفرتان انجام دهید تا زمان کافی برای بررسی درخواست‌شما وجود داشته باشد.

درصورت داشتن ویزای اقامت ترکیه، مجاز به کار نیستید. بنابراین لازم است ثابت کنید در مدت زمان اقامت‌تان در ترکیه قادر به ساپورت کردن خود از لحاظ مالی هستید. برای خواندن مطالب بیشتر در مورد اخذ اقامت ترکیه می‌توانید مقاله‌های اقامت ترکیه و نحوه اخذ اقامت ترکیه  را مطالعه بفرمایید.

در صورت نیاز به مشاوره‌های تخصصی بیشتر در مورد اقامت در ترکیه، می‌توانید به وسیله شماره 00905379919344/00905441059344 ( خط ویژه ) با گروه مهران ام زد  تماس حاصل فرمایید.

سایر ویزاهای ترکیه

علاوه بر ویزاهایی که در این مقاله برای انواع ویزا ترکیه بیان شد. ویزاهای دیگری نیز وجود دارند که معمولا برای امور خاصی صادر می‌شوند و برای عموم مردم قابل استفاده نیستند. این ویزاها برای امور زیر صادر می‌شوند:

  • کاوش باستان‌شناسی جهت امور تحقیقاتی
  • مستندسازی
  • نماینده اجرایی تورها
  • درمان
  • همراهی با شخص دارای ویزا
  • دور هم جمع شدن خانواده
  • ویزای باربری
  • ویزای دریانوردی

پاسخ به سوالات متداول در مورد ویزا ترکیه برای ایرانیان

در این بخش سعی شده است تا برای راهنمایی بیشتر به تعدادی از سوالات متداول درباره ویزای ترکیه پاسخ داده شود. برای راحتی بیشتر این پرسش‌ها را در سه دسته فرم درخواست ویزای ترکیه ، عکس ویزای ترکیه و دعوت نامه ترکیه دسته‌بندی کرده‌ایم.

فرم درخواست ویزای ترکیه

سوال:  فرم درخواست ویزای ترکیه چیست؟

جواب:  فرمی است که باید فایل خام آن را از روی سایت وزرات خارجه ترکیه دانلود کنید و شامل مشخصه‌هایی است که اطلاعات لازم و ضروریتان را به طور خلاصه بر روی آن تکمیل می‌کنید.

سوال:  آیا تکمیل فرم درخواست ویزای ترکیه الزامی است؟

جواب:  به جز ویزای توریستی ترکیه، برای درخواست هر نوع ویزای دیگر (ویزای تحصیلی ترکیه، ویزای کاری ترکیه و …) این فرم باید تکمیل شود و در هنگام مراجعه به سفارت یا کنسولگری ترکیه، همراه متقاضی باشد.

سوال:  تکمیل فرم درخواست ویزای ترکیه برای کدام نوع از ویزای ترکیه الزامی است؟

جواب:  به جز ویزای توریستی ترکیه، برای درخواست هر نوع دیگر از ویزا ترکیه باید فرم درخواست ویزا ترکیه تکمیل گردد.

سوال:  فرم درخواست ویزای ترکیه را از کجا دریافت کنیم؟

جواب:  شما می‌توانید فایل خام درخواست ویزای ترکیه را از سایت وزارت امور خارجه ترکیه دانلود کنید.

دعوت نامه ترکیه

سوال:  دعوت نامه ترکیه چیست؟

جواب:  دعوت نامه ترکیه شامل یک درخواست رسمی از یکی از مقیمان یا شهروندان ترکیه است که ضمن آن فرد درخواست دهنده می‌تواند میزبانی شخص غیر مقیم در ترکیه را بر عهده بگیرد و یا او را به کشور ترکیه دعوت کند.

سوال:  آیا برای گرفتن ویزای ترکیه نیاز به دعوت نامه است ؟

جواب:  در حالت کلی خیر. اما در صورتی که نتوانید برای دریافت ویزای تحصیلی گواهی مناسبی برای تمکن مالی کافی ارائه دهید، باید دعوت نامه‌ای از یک شخص مقیم در ترکیه داشته باشید، که آن شخص تامین هزینه‌های زندگی شما در ترکیه را بر عهده بگیرد. در صورتی که برای دریافت ویزای تحصیلی نتوانید گواهی جایی برای زندگی ارائه کنید، باز هم به دعوت نامه‌ای احتیاج خواهید داشت، که یک فرد مقیم در ترکیه، میزبانی شما را بر عهده بگیرد.

عکس ویزای ترکیه

سوال: برای اخذ ویزای ترکیه همراه داشتن عکس الزامی است؟

جواب: بله. هنگام مراجعه به سفارت یا کنسول‌گری ترکیه برای تشکیل پرونده ویزا، باید با خود دو قطعه عکس به همراه داشته باشید.

سوال: عکس ویزای ترکیه باید چگونه باشد؟

جواب: عکسی که برای ویزای ترکیه به همراه دارید، باید حداکثر برای شش ماه قبل باشد و تمام شرایطی که برای عکس پاسپورت وجود دارد، باید در آن نیز رعایت شده باشد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل شما را با تمام انواع ویزای ترکیه برای ایرانیان آشنا کنیم و اطلاعات کاملی را در مورد نحوه دریافت ویزا ترکیه و هزینه گرفتن ویزای ترکیه ارائه کنیم. با خواندن این مطلب متوجه شدید که ایرانیان معاف از ویزای توریستی ترکیه هستند و اتباع افغان باید ویزای توریستی را نیز دریافت کنند و می‌توانند بدون ویزا به کشور ترکیه سفر کنند، اما برای تحصیل، کار و اقامت طولانی در کشور ترکیه حتما نیاز به ویزای مناسب دارند.

در این مطلب همچنین با شرایط دریافت ویزای تحصیلی و کاری ترکیه و همچنین هزینه‌های اخذ ویزای تحصیلی و کاری ترکیه آشنا شدید و  متوجه شدید که هزینه ویزای ترکیه چقدر است . امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات جامع و کاملی را در این زمینه در اختیار شما قرار داده و به بالا بردن سطح آگاهی شما کمک کرده باشیم.

گروه ام زد مهران با داشتن شرکت در  ترکیه، متخصص اموری همچون مهاجرت به ترکیه ، اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه ، اخذ انواع ویزای ترکیه ، ثبت شرکت در ترکیه و خرید ملک در ترکیه است. چنانچه در این زمینه‌ها احتیاج به مشاوره و یا کمک ما داشتید، می‌توانید با شماره 00905379919344 و00905441059344 ( خط ویژه ) تماس حاصل فرمایید.

CHAT