کشور انگلیس یا به قولی انگلستان، با بیش از ۵۶ میلیون جمعیت و برخورداری از هفتمین اقتصاد بزرگ جهان، یکی از رایجترین زبانهای دنیا، یکی از بارانیترین شهرهای اروپا (شهر لیدز)، تعدادی از سرسبزترین تپهها و کوهستانهای جنگلی، تعدادی از معروفترین باشگاههای فوتبال، دانهدرشتترین برندهای صنعتی و تجاری و مردمانی که رکورد مصرف نوشیدن چای را جابجا کردهاند. کشور انگلستان با تاریخی سرشار از نبردها، پیروزیها، شکستها و دستاوردهای علمی و فرهنگی و اجتماعی، سالیان دراز است که برای مهاجرانی از سرتاسر جهان، حکم جزیرهٔ اسرارآمیز را داشته و انتخابی ایدهآل برای مهاجرت و کار و زندگی بوده است.
کشوری که زندگی در آن بدون چالشها و نقاط تاریک نیست و در عین حال، جذابیتها و نقاط مثبت قابل توجهی هم دارد. پس با این نوشتار همراه باشید و کشور انگلیس را بیشتر بشناسید.
جمعیت: ۵۶ میلیون و ۱۹۱ هزار نفر
زبان رسمی: انگلیسی
وسعت اقتصاد: رتبه هفتم جهان
واحد پول: پوند استرلینگ، رتبه پنجم جهان
نرخ بیکاری: ۴/۲ درصد
آب و هوا: معتدل، مرطوب و بارانی، کمآفتاب
تعداد مهاجر: بیش از ۶ میلیون نفر
نرخ ورود مهاجر: بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در سال
سیستم بهداشت: بین ۱۰ کشور برتر جهان
سیستم آموزش: بین ۳ کشور برتر جهان
مخارج زندگی در کشور انگلیس
مخارج سنگین زندگی در انگلستان از جمله نکاتیست که ایدهٔ زندگی در این کشور را با اما و اگر و تردیدهایی همراه کرده است. اینطور که پیداست یک خانواده ۴ نفره در انگلیس ماهانه ۲۳۰۰ پوند و یک فرد مجرد نزدیک به ۶۵۰ پوند هزینه دارند و این مقادیر بدون محاسبهٔ هزینهٔ مسکن و اجاره تخمین زده شده است. جدول زیر یک تخمین حدودی از هزینهٔ مسکن در کشور انگلستان ارائه میدهد. (هزینهها به پوند است)
شهرهای دانشجویی کشور انگلیس
کشور انگلستان یکی به خاطر زبان و دیگری به خاطر سیستم آموزشی پیشرفتهای که دارد زبانزد است و مقصد ایدهآلی برای تجربه زندگی دانشجویی به شمار میرود. خوشبختانه دانشگاههای متعدد و سرشناس انگلستان در سرتاسر این سرزمین پراکندهاند و شهرهای دانشجویی زیادی در این کشور وجود دارد که زندگی در هر کدام اتمسفر و مزایای خاص خودش را دارد. در صورت تمایل به مطلب بهترین شهرهای انگلیس برای زندگی مراجعه بفرمایید. تعدادی از شهرهای دانشجویی انگلیس عبارتند از:
بیرمنگام – بیشتر از ۲ میلیون نفر
لیدز – ۱ میلیون و ۸۸۹ هزارنفر
ساوتهمپتُون – بیش از ۹۲۷ هزارنفر
لیورپول – بیش از ۹۰۱ هزارنفر
نیوکاسل – بیش از ۸۱۴ هزارنفر
ناتینگهام – ۳۳۰ هزارنفر
برایتُون – ۶۰۷ هزارنفر
یُرک – ۲۲۰ هزارنفر
شفیلد – ۵۸۴ هزارنفر
برادفُورد با ۵۳۷ هزارنفر
آکسفورد – بیش از ۱۵۲ هزارنفر
کمبریج – نزدیک به ۱۱۹ هزارنفر
لِستر – ۵۵۷ هزارنفر
منچستر – ۵۳۲ هزارنفر
ردینگ – ۳۴۲ هزار نفر
لنکستر – ۴۹۷ هزار نفر
بورنموث – ۵۰۶ هزار نفر
باث – ۸۹ هزار نفر
هال – ۲۶۱ هزار نفر
دورهام – ۵۲۷ هزار نفر
کاونتری – ۴۲۶ هزار نفر
دانشگاه های معروف کشور انگلیس
انگلستان کشور مدارس و دانشگاههای معروف و سرشناس است و طبق رتبهبندی معتبر QS در مجموع ۹۰ دانشگاه بریتانیایی در بین برترین دانشگاههای جهان قرار دارند که اکثر قریب به اتفاق آنها در کشور انگلستان و چندتایی هم در اسکاتلند قرار گرفتهاند. از این تعداد چهار دانشگاه انگلیسی در بین ۱۰ تای برتر و چهار تای اضافهتر هم جزو پنجاه دانشگاه برتر جهان قرار دارند. در لیست زیر تعدادی از این مراکز علمی اسم و رسم دار را به همراه رتبه داخلی و جهانی ملاحظه میکنیم. برای دریافت اطلاعات در خصوص ویزای انگلیس با کارشناسان گروه مهاجرتی ام -زد در کشور ترکیه در تماس باشید.
University of Oford – دانشگاه آکسفورد – پنجم جهان – اول بریتانیا
University of Cambridge – دانشگاه کمبریج – هفتم جهان – دوم بریتانیا
Imperial College London – دانشگاه ایمپریال کالج لندن – هشتم جهان – سوم بریتانیا
University College London – دانشگاه یونیورسیتی کالج لندن – دهم جهان – چهارم بریتانیا
University of Edinburgh – دانشگاه ادینبورگ – بیستم جهان – پنجم بریتانیا (واقع در اسکاتلند)
University of Manchester – دانشگاه منچستر – بیست و هفتم جهان – ششم بریتانیا
King’s College London – دانشگاه کینگز کالج لندن – سی و یکم جهان – هفتم بریتانیا
LSE University – دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن – چهل و نهم جهان – هشتم بریتانیا
University of Bristol – دانشگاه بریستول – پنجاه و هشتم جهان – نهم بریتانیا
University of Warwick – دانشگاه وارویک – شصت و دوم جهان – دهم بریتانیا
میانگین هزینه تحصیل در انگلستان
لیست بالا به وضوح نشان میدهد که انگلستان و به طور کل بریتانیا تعدادی از برترین دانشگاههای جهان را دارد و از جهاتی، خانهٔ امید دانشجویان اینترنشال است و بیخود نیست که سالانه بیشتر از چهارصدهزار دانشجوی خارجی در آن مشغول تحصیلند. اما آیا ورود به این دانشگاهها به این سادگیهاست؟ و اگر هست، آیا هر کسی از عهدهٔ شهریهٔ این دانشگاههای پر اسم و رسم بر میآید؟
در انگلستان دورهٔ لیسانس یا کارشناسی، یک دورهٔ سه یا چهار ساله است که بسته به رشته و دانشگاه انتخابی از ۸۰۰۰ تا بالای ۳۵۰۰۰ پوند در سال هزینه برمیدارد. دورهٔ ارشد یا مستر در این کشور معمولاً یک سال طول میکشد و بین ۱۴۰۰۰ تا بالای ۱۹۰۰۰ پوند آب میخورد و دورهٔ دکتری که معمولاً سه سال به طول میانجامد، سالانه ۱۵۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ پوند هزینه دارد.
اقتصاد و بازار کار کشور انگلیس
کشور انگلستان از نظر برخی از مردمانش، دوران اقتصادی رو به افتی را تجربه میکند و ارزش پوند به پایینترین مقادیر خود در طی دهههای قبلی رسیده است. خصوصاً وقتی که تأثیرات ماجرای برگزیت روی اقتصاد کشور و قدرت خرید مردم شروع به خودنمایی کرده و تکانهای محسوسی به قیمت اجناس روزمره داده است.
برخی هم بر این باورند که اقتصاد کشور کماکان از ثبات بالایی برخوردار است و این تغییرات موقت و زودگذر خواهند بود. هرچه باشد انگلستان صاحب یکی از اقتصادهای بزرگ جهان است و در صنایعی مثل داروسازی، محصولات شیمیایی، صنعت خودرو و هوافضا، تسلیحات و توسعهٔ نرمافزار جزو پیشگامان دنیا به شمار میرود.
از پانصد کمپانی برتر جهان، صد تای آنها در پایتخت کشور انگلستان قرار گرفته و نامهای دانه درشتی مثل رولز رویس، لندرُور، رنجرُور، جگوار، ترایُمف، آستون مارتین و بنتلی در صنعت خودرو و موتورسازی و در صنایع دیگر، دایسون، کیت کت، بِربِری، توئیکس، لیپتون و بیشمار نامهای تجاری دیگر، هر کدام سهمی در چرخاندن چرخهای اقتصادی این کشور دارند.
بازار کار در انگلستان تا حدود زیادی رقابتی است و تنها در صورتی که از تخصص ویژهای برخوردار باشیم و در راستهٔ کاری خود تجربه بالایی داشته باشیم، این شانس را داریم که برای پیدا کردن شغل دلخواه به مشکل بر نخوریم. انگلستان در بین ۳۸ عضو OECD یا سازمان همکاری و توسعه اقتصاد جهانی از نظر بازار کار در رتبهٔ نوزدهم قرار دارد و غیر از لندن، شهرهایی مثل میدلزبورو، ساندرلند، لوتون، بریکنهد و ویگان رقابتیترین بازار کار کشور را دارند. در صورت تمایل مطلب روش های مهاجرت را مطالعه بفرمایید.
پردرآمدترین مشاغل در کشور انگلیس
همانطور که در مطلب معایب و مزایای زندگی در انگلستان اشاره کردیم، انگلستان از بهترین سیستمهای بهداشت و درمان جهان برخوردار است و به تجربهٔ برخی از مهاجران، برخورداری از این امکانات آنقدرها هم که میگویند بدون دنگ و فنگ و کاملا رایگان نیست. با این حال وقتی از ۲۰ شغل پردرآمدر این کشور، دوازده تای آن به بهداشت و درمان ربط دارد، به بخشی از دلایل کیفیت و شهرت NHS (خدمات بهداشت ملی انگلیس) پی میبریم و از رتبهٔ بالای آن تعجب نمیکنیم. موارد زیر تعدادی از پولسازترین مشاغل انگلستان همراه با میانگین درآمد سالانهٔ آنهاست:
مشاور مالیاتی ۱۲۴۰۰۰ پوند
مدیر فروش ۱۱۶۰۰۰ پوند
مدیر ارشد مالی ۱۱۲۰۰۰ پوند
متخصص پوست ۱۰۰۰۰۰ پوند
قائم مقام شرکت مهندسی ۹۹۳۰۰ پوند
چشم پزشک ۹۸۰۰۰ پوند
جراح عروق ۹۷۰۰۰ پوند
نفرولوژیست ۹۶۰۰۰ پوند
متخصص اطفال ۹۶۰۰۰ پوند
متخصص نوزادان ۹۶۰۰۰ پوند
پزشک متخصص مشاور ۹۵۷۰۰ پوند
متخصص بیهوشی ۹۵۶۰۰ پوند
متخصص انکولوژی ۹۵۳۰۰ پوند
متخصص روماتولوژی ۹۴۷۰۰ پوند
مدیر ارشد فناوری ۹۳۴۰۰ پوند
مشاور حقوقی و قضایی ۹۳۳۰۰ پوند
جراح پلاستیک ۹۳۰۰۰ پوند
متخصص ارتودنسی ۹۲۸۰۰ پوند
مدیر آنالیز و تحلیل ۹۲۷۰۰ پوند
مدیر تولید محصول ۹۱۹۰۰ پوند
جدا از موارد بالا که از تاپترین مشاغل و تخصصهای مورد نیاز انگلیس به شمار میروند، شغلهایی مثل پرستاری (۳۴۰۰۰ پوند)، دستیار فروشگاه (۱۸۰۰۰ پوند)، مدیر داخلی (۴۲۵۰۰ پوند) و مدیر پروژه (۴۳۰۰۰ پوند)، به شدت در بازار کار انگلیس طرفدار دارند و اعدادی که قید شده کمترین و به قولی دستمزد پایهٔ آنها محسوب میشود.
آب و هوای کشور انگلیس
آب و هوای کشور انگلستان را به بارانهای همیشگی و آسمان خاکستری و گرفتهاش میشناسند. از نظر بسیاری از مردم، آب و هوای انگلستان کسلکننده و نامطلوب است و عدهای هم آنرا ملایم و مطلوب و نه چندان بیرحم میدانند. واقعیت اینکه هر دوی این تعریفات دور از واقعیت نبوده و تا حدودی درست هستند. اما جدا از سلایق مردم، آسمان انگلستان همیشه در حال باریدن است و چتر و لباس بارانی در اکثر مواقع سال، یکی از عادیترین وسایل روزمرهٔ جماعت است.
بارندگی زیاد انگلستان را به سرزمین حاصلخیز و سرسبز و زیبایی تبدیل کرده و از آنطرف برخی مناطق روستایی کشور را با مشکل شدید گل و لای مواجه کرده است. گل و لای و جمع شدن آب باران در شهرهای توسعهیافتهٔ کشور با سیستم فاضلاب پیچیدهای که دارند چیز نگرانکنندهای نیست، اما اگر دلبستگی خاصی به آب و هوای گرم و آفتابی داشته باشید، انگلستان جای مناسبی برای زندگی نخواهد بود. برای کنجکاوی بیشتر به مطلب آب و هوای انگلیس در طول سال مراجعه بفرمایید.
خلق و خوی مردم کشور انگلیس
انگلیسیها عموماً مردمان بافرهنگ و اهل مراعاتی هستند اما این دلیل نمیشود که رگههایی از نژادپرستی و خودبرتربینی در خلق و خو و رفتار روزمرهٔ برخی از آنها احساس نشود. عدهای از مردم کشور انگلستان سرزمینشان را مرکز کائنات میدانند و به لطف کشورگشاییهای بریتانیا در عصر ویکتوریایی و دوران طلایی گذشته میبالند و بینی مبارک را بالا نگه میدارند. انگلیسیها در نظر اول مردمان خونگرم و گشادهرویی به نظر نمیرسند و تنها وقتی درست و حسابی با آنها بر میخورید، از برج عاجشان پایین میآیند.
از چالشهای کنار آمدن با مردم انگلیس، رفتار دو پهلو و غیرمستقیم آنهاست که ممکن است برای بسیاری از خارجیها و حتی مردمان خودشان گیجکننده و ناخوشایند باشد. اکثر انگلیسیها تا جای ممکن از صراحت کلام و گفتن منظورشان به شکل مستقیم طفره میروند و درک اینکه در مواجهه با یک اتفاق شادند، ناراحتند، علاقمند هستند و یا بیتفاوتند کمی زمان میبرد و مردم فرهنگهای دیگر را به ستوه میآورد. آنها به شدت محافظه کارند و گذراندن تعطیلات در اسپانیا جزو هیجانانگیزترین کارهای زندگیشان است.
خوراکیهای معروف کشور انگلیس
کشور انگلستان در خیلی از موارد فرهنگی، حرفهای بسیاری برای گفتن دارد، اما اینطور که پیداست تنوع غذایی جزو این موارد نیست. مهاجران و سایر مردم اروپا، غذاهای سنتی انگلیس را محدود و معمولی میپندارند و آنرا در حد مقایسه با سفرهٔ رنگ و وارنگ کشورهایی مثل فرانسه و اسپانیا و ایتالیا نمیدانند. با این حال انگلیسیها جزو نخستین ملتهایی بودند که پای ادویه را از هندوستان به اروپا باز کردند و کسلکننده بودن ذائقهٔ غذاییشان از نظر عدهای کملطفی است.
فیش اند چیپس
محبوبترین غذای انگلیسیهاست که در سرتاسر کشور پیدا میشود و از ماهی سوخاری و سیبزمینی سرخ کرده تشکل شده است.
بَنگِرز اند مَش
هم یکی دیگر از وعدههای محبوب انگلیسیهاست که علاوه بر رستورانها در اکثر بارها و کافههای انگلیس پیدا میشود و ترکیبی از سوسیس و پورهٔ سیبزمینی و نخودفرنگی است.
صبحانهٔ کامل انگلیسی
این صبحانهٔ مفصل انگلیسی سری در سرها دارد و با مخلفاتی از جمله سوسیس و بیکن و تخم مرغ و قارچ و گوجه و خوراک لوبیا و نان تست، صبح هر بنیبشری را سرشار از مزه و انرژی میکند.
گردشگری کشور انگلیس
انگلستان تاریخی غنی و پرفراز و نشیب داشته و قدمت نخستین ساکنین و قبایلی که در آن جولان دادهاند به هزاران سال پیش از میلاد باز میگردد. بنابراین عجیب نیست که چنین کشوری مملو از جاذبههای تاریخی باشد و تعداد قابل توجهی از آنها که به طور دقیق به ۳۳ عدد میرسند، به عنوان میراث فرهنگ و تمدن بشری در یونسکو ثبت شده باشند.
حمام تاریخی باث
یادگاری از سال ۱۷۶۹ و محلی برای گردهمایی سیاستمداران که در جنگ جهانی دوم بمباران شد و امروزه بعد از ترمیم و بازسازی، به موزهٔ مد و لباس باث تبدیل شده است.
معدن ایست پول
معدن باستانی مردمان کُرنیش که با موتورهای بخار پرفشار کار میکرده و یادگاری از عصر طلایی منطقهٔ کُرنوال Cornwall است که در زمان خود مرکز علم و صنعت و فناوری بوده است.
باغ آبی سلطنتی
قدمت چشمههای اَبی Abbey و باغهای آبی و سلطنتی استادلی Studly به قرن دوازدهم میلادی برمیگردد و با کلی حوضچه و چشمه و کانال و سازههای مختلف، نمونهٔ بارزی از معماری عجیب و زیبای جرجیایی هستند.
دیوار هادریان
دیوار عظیم الجثه و باستانی هادریان که بدون تردید الهامبخش دیوار معروف داستان بازی تاج و تختها بوده و در زمان خودش، پنج هزار کیلومتر خط ساحلی را از اقیانوس اطلس در شمال انگلیس تا دریای سیاه محافظت میکرده است.
معدن لوانت در کُرنوال
یکی دیگر از یادگارهای دوران طلایی منطقهٔ کرنوال که مردمانش در حفاری و استخراج مس و قلع و خاک رس به مهارت بالایی رسیده بودند و بهترین معدنکاران جهان به شمار میرفتند.
سنگهای باستانی استونهنج
یکی از کهنترین و مشهورترین سازههای باستانی موسوم به مگالیتیک که در ۴۵۰۰ سال پیش در فضایی دایرهای شکل چیده شده و محلی برای گردهمایی قبایل و ضیافت و مهمانی و یا انجام یک سری مراسمات خاص بودهاند.
جاذبه های طبیعی کشور انگلیس کدامند؟
انگلستان از نظر جاذبههای طبیعی کشور فوقالعاده زیباییست و به لطف مساحت نسبتاً کوچکش، دسترسی آسان به این مکانهای بکر و منحصربفرد امکانپذیر است.
لیک دیستریکت
پارک حفاظتشدهٔ Lake District از مشهورترین جاذبههای طبیعی انگلستان و جزو گنجینههای حیات وحش اروپا به شمار میرود. این منطقهٔ درندشت مملو از دریاچههای زیبا و جنگلهای انبوه بوده و مناظر خیرهکنندهای به بازدیدکنندگانش پیشکش میکند.
صخرههای مالهام
مالهام Mulhum یکی از روستاهای زیبای کشور انگلستان در منطقهٔ نورث یورکشایر است که در بیرون از آن یک شکاف معروف و چندینهزار ساله در قلب صخرههای آهکی جا خوش کرده که یادگاری از پایان آخرین عصر یخبندان زمین است.
دروازهٔ دِردِل
Durdle Door یکی از جاذبههای طبیعی انگلیس با شهرت جهانیست که در منطقهٔ دُرسِت قرار گرفته و علاوه بر شکل و شمایل عجیبی که دارد، با یکی از چشمنوازترین سواحل روی زمین یعنی Jurassic Coast احاطه شده است.
گردنهٔ چدار
این گردنه یا پرتگاه معروف انگلیس Cheddar Gorge با صخرههایی به ارتفاع ۱۵۰ متر، بلندترین گردنهٔ سرزمین بریتانیا محسوب شده و مناظر خیرهکنندهای را از منطقهٔ جنوب شرقی کشور به نمایش میگذارد.
غار گیل
منطقهٔ دِیلز، اسرارآمیزترین غارهای انگلستان را در بطن خود جای داده که معروفترینشان غاری به عمق ۱۰۰ متر با نام Gaping Gill است و به خاطر عمق زیاد و خطراتی که دارد، بازدید از آن فقط از طریق باشگاههای غارنوردی رسمی و تجهیزات مخصوص فراهم است.
صخره هفت خواهر
صخرههای گچی هفت خواهر Seven Sisters در جنوب انگلستان، جزو بکرترین و زیباترین خطوط ساحلی این کشور بوده و نامش را از هفت صخرهٔ مرتفع چسبیده به هم وام گرفته است.
در پایان، شما میتوانید سوالات خود را در خصوص ویزای انگلیس با کارشناسان گرو ام -زد ترکیه مطرح کنید و در این خصوص راهنمایی شوید. کافیست با شماره 00905441059344 در روز و ساعت اداری تماس حاصل فرمایید.