Updates:گروه ام /زد شرکت مهران با ثبت رسمی در کشور ترکیه و مجوز فعالیتی 9797 وزارتخانه مربوطه مجوز ما
Updates:گروه ام /زد شرکت مهران با ثبت رسمی در کشور ترکیه و مجوز فعالیتی 9797 وزارتخانه مربوطه مجوز ما
برای تحصیل در دانشگاهها و موسسات آموزشی آمریکا باید شرایط خاصی داشته باشید. در هر یک از مقاطع تحصیلی که بخواهید تحصیل کنید لازم است پیش نیازهای مربوط به آن مقطع تحصیلی را داشته باشید. با برداشته شدن قانون منع ورود ایرانیان به آمریکا در سال ۲۰۲۱، مسیر تحصیل در آمریکا برای ایرانیان هموارتر شده است. در این بخش شرایط ادامه تحصیل در آمریکا را مورد بررسی قرار میدهیم.
دانش آموزان دبیرستانی سالهای سوم و چهارم و کسانی که معدل دیپلم آنها پایینتر از حد نصاب اخذ پذیرش لیسانس از آمریکا است، میتوانند ابتدا دیپلم دبیرستان خود را از یک دبیرستان آمریکایی دریافت نمایند و سپس برای دانشگاه اقدام کنند. مدت تحصیل در دبیرستان بستگی به سابقه تحصیل متقاضی و نمرات قبلی آنها دارد و معمولا ۴ سال طول میکشد.
اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل در مدارس آمریکا مطالعه کنید.
در کالجها انواع دورههای یک تا دو ساله در رشته های مختلف وجود دارد که بیشتر بر آموزش عملی شما برای ورود به بازار کار توجه دارند. برای ورود به کالج، به مدرک دیپلم و همچنین نمره زبان مانند تافل یا آیلتس نیاز دارید. مینیمم نمره زبان مورد نیاز برای کالجهای آمریکا معمولا تافل ۶۱ یا آیلتس ۵.۵ است.
در صورت نداشتن نمره زبان، امکان گرفتن پذیرش تحصیلی را دارید اما ابتدا باید در دورههای پیش نیاز زبان قبل از شروع دوره اصلی شرکت کنید.
دو راه برای ورود شما به مقطع لیسانس در دانشگاههای آمریکا وجود دارد:
۱. پذیرش بطور پیوسته در مقطع کارشناسی
۲. پذیرش بطور غیر پیوسته در مقطع کارشناسی
پذیرش پیوسته، به طور عادی ۴ سال طول میکشد. در پذیرش غیر پیوسته ابتدا وارد مقطع فوق دیپلم میشوید و پس از طی ۲ سال تحصیل میتوانید وارد مقطع کارشناسی شده و دو سال پس از آن فارغ التحصیل شوید.
پذیرش لیسانس در تمامی رشتهها و دانشگاههای آمریکا انجام میگیرد. درصورتی که نمره زبان شما برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر کافی نباشد، شما امکان گرفتن پذیرش مشروط دارید که بایستی پیش از شروع دوره اصلی، دوره زبان خود را بگذرانید تا سطح زبان شما به سطح قابل قبول دانشگاه برسد.
معدل ۱۲.۵ به بالا در دیپلم دبیرستان
نمره تافل ۶۱ تا ۸۹ و یا معادل آن
نمره SAT حداقل ۹۰۰ به بالا (پیش نیاز بعضی از دانشگاهها و رشتهها نیست)
مثلا برای ورود به دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لانگ بیچ در مقطع کارشناسی به معدل ۱۵ و نمره تافل ۶۱ یا معادل آیلتس ۵.۵ یا دولینگو ۹۵ یا پی تی ای (PTE) ۴۳ نیاز دارید. دانشجویان بین المللی نیازی به ارائه نمره SAT ندارند.
اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل لیسانس در آمریکا بخوانید.
هر ساله آمریکا تعداد زیادی دانشجوی فوق لیسانس میپذیرد که در مقاطع (M.A. و M.S.) در رشتههای محبوبی مانند MBA، مهندسی، علوم کامپیوتر، هنرهای زیبا، حقوق و علوم اجتماعی طی ۱ تا ۳ سال تحصیل میکنند. البته اکثر رشتهها در مقطع کارشناسی ارشد ۲ ساله هستند و عموما شامل ۶ تا ۸ واحد تخصصی میشوند که در پایان دوره، شما باید یا پایان نامه (مشابه شیوه پژوهش-محور در ایران) و یا پروژه تحقیقاتی (مشابه آموزش محور) ارائه دهید.
معدل ۱۴ و بالاتر
نمره تافل ۷۸ تا ۱۰۰ و یا معادل آن
نمره جی آر ای GRE حداقل ۳۰۰ تا ۳۱۰ (پیش نیاز بعضی از دانشگاهها یا رشته ها نیست)
برای مثال، برای پذیرش در دانشگاه جورجیا در رشتههای Education باید معدل بالای ۱۸ و نمره تافل ۸۰ یا آیلتس ۶.۵ یا دولینگوی ۱۰۵ داشته باشید. مینیمم نمره جی آر ای هم ۳۱۰ است.
اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل فوق لیسانس در آمریکا بخوانید.
در مقطع دکتری که بین ۴ تا ۵ سال طول میکشد، تمرکز بیشتر بر کارهای علمی پژوهشی و تحقیقاتی است. از این رو هرچه پیشینه علمی، تحقیقاتی، معدل و رزومه شما قویتر باشد، امکان پذیرش گرفتن از دانشگاههای برتر آمریکا برای شما بیشتر میشود و همینطور امکان دریافت انواع بورسیههای تحصیلی را خواهید داشت.
معدل ۱۵ و بالاتر
نمره تافل ۸۰ و بالاتر و یا معادل آن
نمره جی آر ای GRE حداقل ۳۰۰ تا ۳۱۰ ( پیش نیاز بعضی از دانشگاهها یا رشتهها نیست)
مقاله (حتما حداقل یک یا چند مقاله علمی، پژوهشی در ژورنالهای معتبر خارجی یا داخلی و یا هر دو چاپ کرده باشید)
مشخص شدن سوپروایز برای تز دکترا (برای بعضی از رشتهها و دانشگاهها در زمان اپلای الزامی نیست)
برای مثال، برای پذیرش در دانشگاه ایالتی فلوریدا در رشته شیمی لازم است معدل ۱۵.۵، نمره تافل ۸۰ یا آیلتس ۷ و نمره جی آر ای ۳۰۰ داشته باشید.
اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل دکترا در آمریکا بخوانید.
احتمالا بسیاری از شما علاقهمند تحصیل پزشکی در آمریکا هستید. پذیرش و تحصیل در این رشته در دانشگاههای آمریکا با دانشگاههای ایران متفاوت است. برای اینکه بخواهید در رشته پزشکی دانشگاههای آمریکا تحصیل کنید باید:
در یکی از رشته های علوم پایه مانند شیمی، زیست یا فیزیک لیسانس بگیرید.
در آزمون ورودی این رشته که امکت MCAT نام دارد شرکت کنید و نمره لازم را به دست آورید.
پس از ورود به دانشگاه ۴ سال درس بخوانید.
به مدت ۳ تا ۵ سال هم دوره رزیدنسی و تخصص رشته مورد نظر خود را در بیمارستانها بگذرانید.
هزینه تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا نسبتا زیاد است و بسته به دانشگاه و ایالت محل تحصیل بین ۴۰,۰۰۰ تا ۹۰,۰۰۰ دلار در سال است. برای مثال، شهریه رشته پزشکی در دانشگاه ویرجینیا در سال تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۰ حدود ۶۲,۳۶۰ دلار بوده است.
از دیگر رشته های محبوب خانواده پزشکی، رشته دندانپزشکی است. برای تحصیل دندانپزشکی در آمریکا باید:
از دانشگاههای آمریکا یا کانادا در یکی از رشته های علوم پایه مدرک لیسانس بگیرید.
در آزمون DAT که مخصوص رشته دندانپزشکی است شرکت کنید و نمره قبولی کسب کنید.
دوره دندانپزشکی عمومی ۴ سال است. در صورتی که بخواهید در یکی از زیرشاخه های این رشته مانند ریشه درمانی یا ارتودنسی تخصص بگیرید باید یک دوره تحصیلات تکمیلی ۲ تا ۴ ساله را هم بگذرانید و بسته به تخصص مورد نظر ممکن است ملزم به گذراندن یک دوره ۲ ساله رزیدنسی هم باشید.
برای کسب پروانه دندانپزشکی و شروع به کار در هر ایالت، لازم است که در آزمون بورد ملی دندانپزشکی و آزمون بورد ایالتی دندانپزشکی هم نمره قبولی بگیرید.
متوسط هزینه تحصیل در رشته دندانپزشکی برای دانشجویان بین المللی بین ۵۰,۰۰۰ تا ۱۰۰,۰۰۰ دلار در سال است. برای مثال، شهریه دانشگاه تمپل آمریکا در رشته دندانپزشکی سالیانه ۶۷,۳۳۰ دلار است.
تحصیل در رشته حقوق در آمریکا با ایران متفاوت است. برای تحصیل در این رشته در آمریکا، شما باید در یکی از رشتههای دانشگاهی مدرک لیسانس داشته باشید و سپس برای آن اقدام کنید. برخلاف ایران، که متقاضیان می توانند با مدرک دیپلم در مقطع لیسانس پذیرش حقوق بگیرند در آمریکا چنین چیزی وجود ندارد.
داشتن مدرک لیسانس در یکی از رشته های دانشگاهی مانند علوم سیاسی، اقتصاد، بیزینس، زبان انگلیسی، فلسفه و یا روزنامه نگاری.
قبولی در آزمون پذیرش دانشگاههای حقوق یا به اختصار ال ست LSAT (Law School Admission Test)
تحصیل در رشته حقوق به مدت ۳ یا ۴ سال و دریافت مدرک JURIS DOCTOR
قبولی در آزمون وکالت مربوط به هر ایالت معروف به Bar Exam و اخذ مجوز وکالت
در صورتی که نمره زبان ندارید یا نمره زبان شما پایین است امکان گرفتن پذیرش از کالجهای آمریکا یا دانشگاههای آمریکا در مقطع لیسانس را دارید. شما میتوانید با گرفتن پذیرش مشروط در رشته مورد نظر، همراه با کورس های اصلی، واحدهای زبان هم بگذرانید و سطح زبان خود را به مینیمم مورد نیاز دانشگاه برسانید.
در مقاطع بالاتر مانند فوق لیسانس، تعداد خیلی محدودی از دانشگاهها در بعضی از رشتهها پذیرش مشروط یا کاندیشنال ارائه میدهند. در صورتی که قصد دارید در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا تحصیل کنید، توصیه میشود که نمره زبان مورد نیاز دانشگاههای آمریکا را که اکثرا آیلتس ۶.۵ است، کسب کنید.
مقطع دکترا در آمریکا پذیرش کاندیشنال زبان ندارد. از آنجا که گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا نیاز به مصاحبه شفاهی در سفارت آمریکا دارد، توصیه میشود که حتما سطح زبان انگلیسی خود را ارتقا دهید تا بتوانید به سوالات آفیسرها در روز مصاحبه به درستی پاسخ دهید.